Kapcsolat

Lak község önkormányzata

Cím: 3786 Lak, Kossuth L. út 18.

Elérhetőségek:
Telefon: (06-48) 349-001
Fax: (06-48) 349-001
E-mail: 

Polgármester: Garai Bertalan

EU-s fejlesztéseink

 

Megvalósult az óvodaépítés Lak községben

 

Az ÉMOP-4.3.1/B-09 pályázati kiírás keretében elnyert támogatásnak köszönhetően az óvodáskorú gyermekek elhelyezését biztosító, teljeskörűen akadálymentesített épület került létrehozásra Lak Községben.

Az önkormányzat a projektet, a modern oktatási környezetet biztosító feltételek megteremtése, a hátrányos helyzetű gyermekek nevelési-oktatási feltételeinek javítása érdekében volt elhivatott megvalósítani. 

A fejlesztés megvalósítására Lak Község Önkormányzata 200.747.285 Ft támogatást nyert, a projekt 94,94 %-os támogatási intenzitással került megvalósításra. Az önerőt az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

A beruházás eredményeként kialakításra került egy 4 csoportszobával rendelkező egységes óvoda-bölcsőde elhelyezését biztosító új épület 935 m2 alapterületen. Az 4 csoportszoba mellett, egyéni fejlesztő szoba került kialakításra, ezzel biztosítva a felzárkóztatás, mentorálás, tehetséggondozás és a sajátos nevelési igényű gyerekek integrációjának lehetőségét kiscsoportos foglalkozások keretében, továbbá a létszámnak megfelelő öltözők, mosdók, egyéb szociális helyiségek és egy tornaszoba került kialakításra. Az intézmény teljes körű, komplex minden fogyatékosságra kiterjedő módon került akadálymentesítésre.
A kivitelezésben a Jánosik és Társa Kft. működött közre.

Az új épületben 2013. február 22-én került megrendezésre a projektzáró rendezvénnyel egybekötött sajtótájékoztatója.  Az új épület minden látogató részéről nagy tetszést aratott.
A rendezvényen köszöntőt mondott Garai Bertalan polgármester.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. 

Lak, 2013. február 25.